Dostarczamy przyjemność

Od 1981 roku, kiedy powstała nasza firma, dokładamy wszelkich starań, aby zaspokoić potrzeby Klientów najlepiej jak tylko potrafimy. Dzięki ciągłej modernizacji firmy, ciężkiej pracy, doświadczeniu, kreatywności, oraz kontaktom z cukierniami na całym świecie, a także podróżom w celu poszukiwań nowych smaków i trendów w cukiernictwie, wyroby naszej firmy są niepowtarzalne.

Nasze produkty

Do produkcji używamy wyłącznie surowców naturalnych, najwyższej jakości, od najlepszych i sprawdzonych dostawców. Nasze wyroby są w 100% naturalne, co sprawia że posiadają nie tylko znakomity smak, ale są również – na czym nam bardzo zależy – przyjazne dla organizmu.

Dlaczego my?

Naszym Klientom oferujemy szeroki asortyment wyrobów cukierniczych, produkowanych według własnych receptur na bazie najwyższej jakości surowców naturalnych. Wykorzystywana przez nas technologia pozwala na uzyskanie produktów w pełni bezpiecznych dla konsumentów.

Pieczemy pełną gamę ciast piaskowych, drożdżowych, francuskich, deserowych i tortowych. Asortyment naszych wyrobów jest modyfikowany o ciasta sezonowe oraz zmieniany w zależności od popytu na dany produkt. Nasza oferta nieustannie poszerzana jest o nowe wyroby.

Stała modernizacja zakładu, unowocześnianie technologii, dbałość o higienę produkcji przyjaznej środowisku oraz ciągłe podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników dają nam możliwość wytwarzania wyrobów o znakomitych walorach smakowych.

O właścicielu

Stanisław Furtak prowadzi działalność gospodarczą w rzemiośle piekarniczym od 1979 roku, kiedy to postanowił uruchomić własną piekarnię. Wpływ na podjęcie tej decyzji miało doświadczenie, jakie uzyskał piastując stanowisko kierownika piekarni GS w Roztoce w latach 1972 – 1980. Otwarcie piekarni w Jaworze przy ul. Szpitalnej było punktem zwrotnym w jego życiu. Kierując się przekonaniem, że liczy się nie tylko ilość, ale i jakość wyrobów kładł szczególny nacisk na to, aby asortyment znajdujący się na półkach był różnorodny, a zarazem i smaczny.

Zdobywając coraz liczniejsze grono Klientów zdecydował się na poszerzenie swojej działalności. W latach 90-tych rozpoczęto budowę dwóch nowych piekarni na obrzeżach miasta Jawora – w Zębowicach, natomiast istniejący zakład przy ul. Szpitalnej przekształcony został w cukiernię.

Nieustanna rozbudowa i modernizacja nowego zakładu przyczyniła się do zajęcia półtora hektara powierzchni, na której znajdują się także warsztaty obsługujące firmę, pomieszczenia gospodarcze, socjalne, magazynowe oraz chłodnie i zabudowania prywatne właścicieli.

Obecnie Firma działa jako spółka jawna, w skład której wchodzą Stanisław Furtak wraz z synami Markiem i Pawłem.

Gwarantujemy najwyższą jakość wyrobów

Stanisław Furtak, poza prowadzeniem firmy, aktywnie uczestniczy w wielu organizacjach. Należy do Stowarzyszenia Cukierników i Karmelarzy Rzeczypospolitej Polskiej w Warszawie, do Związku Pracodawców Ziemi Jaworskiej, jest członkiem Zarządu organizacji Międzynarodowe Targi Chleba. Nie jest mu również obca działalność charytatywna, a o jego hojności przekonało się wiele instytucji.

O firmie

Od 1981 roku, kiedy powstała nasza firma, dokładamy wszelkich starań, aby zaspokoić potrzeby Klientów najlepiej jak tylko potrafimy.

Dane kontaktowe

NIP: 6951003202

Zębowice 35
59-411 Paszowice

pawel@cukierniafurtak.pl

Oferta weselna tel. 605 432 229

Zamówienia tel. 76 871 34 60

Zamówienia tel. 76 871 34 61

Kasa tel. 76 871 34 65

Księgowość tel. 76 871 34 62

Kadry tel. 76 871 34 68

Rozliczenia tel. 76 871 34 70

Facebook

© Cukiernia Furtak. Zaprojektowane przez bahama yellow agencja reklamowa

Menu